nedjelja, 6. veljače 2011.

Dubrovnik Open 2010, izvještaj

Backgammon klub Dubrovnik organizirao je 15. i 16. svibnja 2010. u hotelu Adriatic prvi međunarodni backgammon turnir u Dubrovniku, Dubrovnik Backgammon Open 2010, na kojem je sudjelovalo 42 igrača i igračica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Portugala i Švedske.

U prvom dijelu turnira igralo se po švicarskom sistemu u pet mečeva do sedam poena. Šesnaest prvoplasiranih igrača kvalificiralo se za glavni knockout turnir (mečevi do devet poena sa finalom do jedanaest poena), narednih šesnaest u progresivni utješni (mečevi do sedam poena sa finalom do devet poena), dok se preostalih deset igrača oprostilo od daljnjeg natjecanja.

Glavni turnir osvojio je Mustafa Bešo iz Stoca (na slici lijevo), pobjedom u finalu nad Senadom Jelinom iz Mostara (na slici desno). Polufinalisti glavnog turnira bili su i Hase Mašić (Bihać), te Mislav Kovačić (Šibenik). Utješni turnir osvojio je Mario Sequeira iz Portugala (no.57 na backgammon giants listi), pobjedom u finalu nad Hasanom Lonićem iz Bihaća.

Slike sa turnira možete pogledati ovdje. Zahvaljujemo se Vjekoslavu Šunjiću i Savi Nadaždinu na dozvoli za objavljivanje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.