ponedjeljak, 31. siječnja 2011.

Zagreb Backgammon Open 2010, najava

Poštovani igrači, 

Hrvatska Backgammon Liga (Croatian Backgammon Tour) kreće s novom serijom turnira u 2011. godini. Prvi u nizu - Zagreb Backgammon Open 2011. - održat će se u prostorijama Backgammon Tavla kluba Zagreb u Medačkoj 18. Turnir počinje u 13,00 a registracija učesnika u 12,00. 

Napominjemo i da se naredni dan u istom prostoru igra satelit turnir za odlazak u Istanbul na Europsko backgammon prvenstvo (European Backgammon Tour) 25.-27.02.2011 u organizaciji Svjetskog backgammon saveza (World Backgammon Association). Više detalja o tome na samom zagrebačkom turniru.

Zagreb backgammon open 2011. igrat će se 7 kola po švicarskom sustavu do 7 dobivenih partija uz korištenje kriterija po redu kako slijedi: međusoban susret, Median (modificirani), Buhholtz, kumulativni skor, kumulativni skor protivnika i Berger. Kotizacija je 200 kn a nagradni fond biti će 80% od ukupnih uplata u omjeru: 40, 25, 15% za prvo, drugo i treće mjesto dok će od ostalih 20% svim učesnicima biti osiguran ručak i večera. 

Imamo i određenih novina vezanih za turnire u sklopu HBL-e. Naime, svaki igrač koji želi igrati u HBL-i kroz čitavu godinu ima obvezu podmirivanja troškova godišnje registracije Savezu u iznosu od 100 kn, a ukoliko želi igrati samo jedan određeni turnir onda plaća registraciju 50 kn organizatoru tog turnira. Početnu listu za 2011. ćemo formirati sa zagrebačkim turnirom i ona će se nadopunjavati novim igračima sa svakim sljedećim turnirom.
Novost je i da će se za svaki ovogodišnji rating turnir HBL-e igrati i on-line satelit tj. kvalifikacijski turnir na popularnom backgammon serveru GridGammon gdje će pobjednik osvojiti besplatan upad na rating turnir. Sateliti će se održavati par dana prije i biti će najavljeni u sklopu obavijesti za svaki pojedinačni rating turnir. Za Zagreb backgammon open 2011. on-line satelit će se igrati 01.02.2011. s početkom u 21,00, a svi zainteresirani se trebaju javiti administratoru Leonardu Jerkoviću na e-mail: leonardo.jerkovic@du.t-com.hr Igrat će se knock-out format (na ispadanje) sa partijama do 5 osvojenih bodova. 

Pozivamo sve igrače i ljubitelje backgammona da nam se pridruže na zagrebačkom, ali i na svim ostalim turinirima HBL-e.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.