nedjelja, 29. srpnja 2012.

3rd Online Backgammon NATIONS CUP 2012, najava

Neslužbeno ekipno online prvenstvo svijeta u backgammonu - Nations Cup - tradicionalno se održava svake godine početkom rujna na GridGammon-u

Ekipa Hrvatske će nastupiti na 3. online backgammon Nations Cup turniru u sastavu:

1. Mislav Kovačić (c)
2. Nino Martinčević
3. Dado Martinčević
4. Mislav Radica
5. Willi Preskar (r)

Parovi 1. kola objavit će se 03.09.2012.  na službenim stranicama turnira.

Na 1. Nations Cup turniru održanom 2010. godine Hrvatska je zauzela 13. mjesto između 28 prijavljenih ekipa (pobjednik je bio Izrael), dok je prošle godine, na 2. Nations Cup-u, ekipa Hrvatske završila na 33. mjestu u konkurenciji 37 nacionalnih selekcija (pobijedila je ekipa SAD-a). 

Broj komentara: 18:

Anonimno kaže...

tko je sastavljao ekipu?
hvala.

Leonardo Jerković kaže...

sretno hrvatska

Leonardo Jerković kaže...

Ne kaže se ekipa "USA" nego ekipa SAD-a.

Anonimno kaže...

bravo

Dubrovnik Backgammon Magazine kaže...

Ekipu uvijek sastavlja kapetan. Ove godine je to Mislav Kovačić, a vjerojatno i slijedeće.

Prvotno je kapetan bio Leonardo Jerković i već je bio prijavio ekipu za NC, ali je onda javio kako neće igrati ove godine NC niti biti kapetan.

Ideja je da kapetan uvijek bude igrač visoko plasiran na CBT elo listi, da to radi dvije godine, a izbor i poredak igrača u ekipi je njegova procjena i odgovornost.

Cilj je da uvijek igraju igrači koji su trenutno u najboljoj formi i da ekipa bude što bolja jer smatramo kako dobri rezultati ekipe mogu pridonijeti popularizaciji CBT turnira.

Anonimno kaže...

lol, popularizaciji backgammon turnira u hrvatskoj bi trebali pridonijeti igraci u ekipi koji nisu u zadnje tri godina skupa skupili 5 turnira (iskljucujuci mislave)

Leonardo Jerković kaže...

Ja nisam u stanju igrati nations cup ove godine jer nisam u formi tj. rejting mi je značajno pao na gridgammonu, pa sam se povukao da ekipa bude uspješnija...

Dado kaže...

Anonimno kaže...
lol, popularizaciji backgammon turnira u hrvatskoj bi trebali pridonijeti ...

Nonsense, drugi put se bolje informiraj.
Nino je igrao vec 4 turnira a usput je i osvojio ekipno prvenstvo hrvatske 2011, a online je najbolji hrvat alltime!
Ja sam samo ove godine na CBT-u osvojio
6,5,3 mjesto i pobjedio u Bihaću, ekipni sam prvak hrvatske 2011 ....
Ekipa za NC je odlična, svi članovi igraju minimalno Expert a najčešće na WorldClass nivou.

Btw: najbolji su anonimni komentari!?!?
Ako imaš neku kritiku onda neka bude konstruktivna i sa potpisom.

backgammon beginner (er 10) kaže...

zasto hrvatska ne moze imati 2 ekipe kao neki?
recimo, ova navedena bude ekipa broj 1, a napravi se jos jedna ekipa broj 2 (nominalno losija). bas me zanima tko bi bio koji na kraju balade.

Leonardo Jerković kaže...

a koje ekipe spadaju pod "neki"?

Anonimno kaže...

kako mi nedostaje dobri stari rijecki forum :D

Anonimno kaže...

Mislim da bi pri odabiru ekipe osnovni cilj trebao biti taj da ona bude najbolja moguća. Sviđa mi se ideja da se naši top igrači izmjenjuju u ulozi kapetana i da, što je moguće objektivnije, biraju ekipu. Tko će imati ulogu kapetana manje je bitno, najvažnije je da ta osoba ima dosta dobru predodžbu o tome kako pojedinci igraju i u kakvoj su formi te da na temelju toga bira.

Moj je kriterij ove godine bila isključivo kvaliteta igre (odnosno prosječni error rate) + trenutna forma.
U obzir bi svakako došli i Leonardo i Miran (i to za visoke ploče) ali pošto ne igraju ove godine, odabrani igrači su najbolji igrači koje Hrvatska trenutno ima.

Mislim da nije toliko bitno je li igrači aktivno igraju u CBT-u ili ne. Ovo je online natjecanje. Svatko sa hrvatskim državljanstvom i iskrenom željom da predstavlja svoju zemlju (makar u njoj ne živio) ima pravo igrati za Hrvatsku. Nije realno očekivati od nekog tko tu ne živi da dolazi redovito na naše turnire. Naravno, da sam kojim slučajem imao dilemu, tj. da su dvojica igrača bila približno jednake snage tada bih vjerojatno kao dodatni kriterij prednost dao igraču koji je aktivniji na CBT turnirima. Ali pošto takvih dilema nije bilo presudila je isključivo kvaliteta igre.

Što se tiče popularizacije backgammon turnira i backammona općenito u Hrvatskoj, dobar rezultat na Nations Cupu bi svakako mogao doprinijeti istoj. Zašto da ne? Odmoći sigurno neće. Bez dobre ekipe teško se možemo nadati dobrom rezultatu. Pa čak i s njom, nema garancija, ipak je ovo backgammon. Ali da imamo najbolji mogući tim, to sigurno.

Mislav Kovačić

Leonardo Jerković kaže...

Mislave, ekipa je baš dobra...mislim isto da su odabrani igrači najbolje što možemo dati trenutno. nadam se da će i ostali isplivati sljedećih godina..dao Bog da budemo imali što teži odabir jer to znači da nam se kvaliteta igrača podiže iz godine u godinu.

GorkiPelin kaže...

Nation cup je hrvatski proizvod?

Ako je, bilo bi lijepo ako je ikako moguće, da se pobjednicima dodjeli simbolična nagrada u vidu nekog hrvatskog suvenira ili nešto slično.

To bi bila promocija naše zemlje i backgammona u Hrv.

Leonardo Jerković kaže...

Nations Cup turnir je hrvatski proizvod, a webdesign američki.

U protekle 3 godine, nikad od našeg saveza nisam primio nikakvu ponudu u vezi promocije hrvatskog backgammona u svijetu putem interneta. Naravno, ukoliko se želi promovirati, otvoren sam za ideje.

Ukoliko ne, ima u svijetu ljudi koji bi preuzeli promociju.

Anonimno kaže...

i? kako stoji hrvatska?

Mislav Kovačić kaže...

U 1. smo kolu izgubili protiv Kanade sa maksimalnih 4-0. :)
Nadigrali su nas na 3 od 4 ploče, prosječni PR Hrvatske je iznosio 6.05, a Kanade 4.94. Sreća je bila brutalno na njihovoj strani, barem 1 bod smo svakako zaslužili.
S obzirom na težinu pojedinih mečeva mislim da smo odigrali solidno, a vjerujem da možemo i 5.X bez problema u slijedećim kolima. U 2. kolu igramo protiv Perua i mislim da smo ovaj put favoriti u igračkom pogledu. Naravno, očekujemo i malo sreće napokon jer bez nje nema ništa. :)

Mislav Kovačić

Mislav Kovačić kaže...

Croatia is back in style. :)
U 2. kolu smo DOBILI Peru sa maksimalnih 4-0. :)
Nadigrali smo ih na 3 od 4 ploče, prosječni PR Hrvatske je bio 6.22, a Perua 10.58. Imali smo i sreće naravno, ali uz ovoliki skill difference mislim da je ovakva pobjeda apsolutno zaslužena.
U ovom smo kolu imali jedan IZRAZITO težak meč koji nam je malo pokvario prosjek (bez tog meča smo 4.X). Treba uzeti u obzir i da smo se sva četvorica prilagođavali u nekim odlukama bitno slabijem protivniku pa je i to povisilo PR. Uzevši u obzir sve to, 6.22 je ipak dosta dobar prosjek!
Nadamo se da ćemo nastaviti jednakim tempom i dalje. :)

MK

(Ako netko želi sve dosadašnje mečeve neka kaže pa ih pošaljem u .xg formatu)

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.