ponedjeljak, 23. svibnja 2011.

GNU Backgammon, nova verzija

Izašla je nova verzija GNU Backgammona, najboljeg besplatnog backgammon softwarea na svijetu, kojim se mogu analizirati vlastiti mečevi odigrani na online serverima (GridGammonFIBS itd.), ali i igrati mečevi na računalu. 

MS Windows distributions and exes

Two versions of GnuBG are currently available:IN
  • current MAIN (CVS tag MAIN, current version 0.90): most recent source code (snapshot 20110518install archive (win threads, sse2)

Nove verzije, uglavnom sadrže ispravke bugova, uz poneki manji feature, stoga se preporučuju. Upgrade neural neta, jezgre svakog backgammon software-a, odavno nije napravljen, niti je najavljen, čime GnuBG gubi trku sa direktnim konkurentom eXtremme Gammonom, čija je nova verzija najavljena za kraj lipnja. 

Međutim, razlika u cijeni (GnuBG $0 - XG $50) i snaga u igri (vjerojatno je 2. bot po jačini, odmah poslije XGa) čine GnuBG još uvijek odličnim alatom za svakog ozbiljnog igrača backgammona koji ne želi potrošiti $50 za eXtremme Gammon, niti ga je osvojio kao nagradu na nedavno završenom Dubrovnik Openu.



1 komentar:

M kaže...

Ne znam je li ušlo već u ovu verziju (a po najavama je trebalo) - rekli su da će nova verzija donjeti značajnija poboljšanja brzine analize. Svakako preporuka za napraviti update.

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.